torsdag 2. oktober 2014

Elder Scrolls Online: Gi characteren din en god start

 



Her er noen hjelpsomme hint til deg som ikke har startet enda, eller skal starte en ny character.

Først litt nyttig info:
  • Det finnes fire forskjellige klasser å velge mellom: Nightblade, Sorcerer, Dragonknight og Templar
  • Det finnes 9 forskjellige raser å velge mellom, pluss imperial dersom du har den versjonen.
  • Alle raser kan spille alle klasser. Om du vil være en liten wood elf, som er trollmann og løper rundt med et stort tohåndssverd kan du det. Om du vil være en svær nord med to små daggers og drive med healing kan du det. 

Det er tre allianser. Dersom du ikke har "explorers pack" er sammensetningene slik:
Aldmeri Dominion:
  • High elves (Altmer)
  • Khajiit
  • Wood Elves (Bosmer)

Daggerfall Covenant:
  • Bretons
  • Redguards
  • Orcs

Ebonheart Pact
  • Nords
  • Argonians
  • Dark elves (Dunmer)

Imperial kan være i alle alliansene. Har du "Explorers pack" kan du spille som hvilken som helst rase i alle alliansene.

Så, nyttige tips når du starter...
Først og fremst må du alltid spille gjennom tutorialen. Der kan du levle deg opp til lvl 4 og du får begynt å levle opp våpenet ditt... og en skill eller to. Dessuten passer du på å fylle lommene med alt av ingredienser og andre ting du finner. Sjekk absolutt alt som kan åpnes i tutorialen. Finner du armor, ta den på. Da får du levlet opp armorskills også.
Hopper du over tutorialen lander du i Tamriel i lvl 3, og du har verken våpen, armor eller noe å selge...

Når du lander i Tamriel er det enten i Auridon, Glenumbra eller Stonefalls, alt etter hvilken allianse du valgte. Du er i en by, og det første du skal gjøre er å finne Fighter's Guild og Mage's Guild og melde deg inn der. De betaler deg for å bli medlem, og de pengene trenger du. I tillegg får du en ekstra skill line for hver av dem. Fighter's guild gir deg muligheten til å true folk, og mages guild lærer deg å overtale folk. Veldig nyttig. Du vil også bli en av The Undaunted. Dette er en gjeng modige drikkevenner som du finner i taverns rundt omkring. Medlemsskap her gir deg også en egen skill line, og sender deg på spennende raid i store dungeons.


Har du imperial edition kan du kjøpe deg en hest for 1 gull i nærmeste stall. Har du ikke imperial edition koster den billigste hesten 17400 gull...! Men du kan kjøpe en fin palomino i nettbutikken til ESO for 90,- og da kan alle characterene din kjøpe den i stallen for 1 gull. Vel verd pengene!
Løp innom alle husene du ser og sjekk alle bokhyller og alt som kan åpnes. Bøker er gratis skill-levling og du leter etter ting du kan bruke og ting du kan selge, og mest av alt leter du etter oppskrifter på mat eller drikke. Når du finner en oppskrift høyreklikker du på den i inventoryen din og velger "Use" for å lære den. Deretter finner du et bål, "Cooking fire", og lager så mye mat du bare kan. Produktene har forskjellige funksjoner. Du kan øke max helse, magi eller stamina med mat, og du kan øke helse, magi eller stamina regen med drikke. Trust me, du kommer til å trenge det!
Provisioning (matlaging) er den enkleste craftingen i ESO. Du finner ingredienser overalt, og du finner bål overalt. Selg de tingene du lager og ikke har bruk for selv.
Velg en eller to andre ting du vil crafte også, men ikke begynn med for mye på én gang. Inventoryen fylles fort opp, og det er begrenset med plass i banken.
Banken deles for øvrig mellom alle characterene dine. Ingredienser og matrialer du har lagt i banken vil være tilgjengelige når du crafter, så oppbevar mest mulig der. Men husk at om du har to characters du bytter mellom, og begge driver med f.eks. woodworking, er det fort gjort for den ene å tømme hele beholdningen med wood. :p
Du finner mange merchants i Tamriel. Alle som selger ting kan reparere stæsjet ditt når det er ødelagt, og alle kjøper hva som helst du prøver å selge dem.

For å reise fort rundt i Tamriel kan du bruke wayshrines. Du kan bare reise til et wayshrine du har oppdaget tidligere. Å reise mellom wayshrines er gratis.
Du kan også teleportere fra hvor som helst og til et wayshrine. Det koster penger. Har du nettopp teleportert er det svindyrt å gjøre det igjen, men prisen faller raskt heldigvis.
Du kan teleportere fra hvor som helst til en annen spiller på kontaktlista di, eller i gruppen din. Det er gratis.

Skyshards gir deg skillpoints. For hvert 3. skyshard du finner får du et skillpoint. Noen oppdrag gir deg også skillpoints. F.eks. "Harborage"-oppdragene (main quest) og de fra guildene.
Om du etterhvert finner ut at du har plassert skillpoints eller attributter feil, fortvil ikke. Du kan reskille mot en liten donasjon til den aktuelle guden (100 gull pr. opptjent poeng). Dette er tilgjengelig i én by pr allianse, vanligvis i hovedstaden i det 3. området du kommer til (level 20-30). Vil du reskille før er det bare å be noen med høyere level dra dit så du kan teleportere til dem.

Når du har fått meldt deg inn alle stedene, laget litt mat, og solgt alt du ikke vil ha (og kjøpt en hest om du kan) er det på tide å dra videre. Du har nok allerede fått et oppdrag om å snakke med noen som vil ta deg med et annet sted... gjør det, og start eventyret ditt på Khenarthi's Roost, Stros M'kai eller Bleakrock Isle.

Lykke til! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar